Над 80 шивачки в италианска фирма за обувки в Дупница

...
Над 80 шивачки в италианска фирма за обувки в Дупница
Коментари Харесай

Близо 100 молби за напускане в италианска фирма за обувки в Дупница

Над 80 шивачки в италианска компания за обувки в Дупница подават заявление за овакантяване, откакто на се получили заплатите си за март и април, а за май са били пуснати в неплатен отпуск. Това съобщи БНР.

Шивачките бяха дали ултиматум на притежателя на компанията Клаудио Мароки да им заплати до 1 юни, само че това не стана.

През февруари към 100 шивачки от този завод стачкуваха, като застанаха до машините и отхвърлиха да работят след неполучени заплати. След намесата на инспекцията по труда им платили за февруари, след което са пуснати в неплатен отпуск.

Работници алармираха, че от предприятието се изнасят машините за преустановяване на активността му. Машините се изнасят, с цел да бъдат рециклирани, след което ще се вкара нова техника, споделиха тогава от управлението на предприятието.

Цехът обаче не работи, макар информации за държавна поръчка за 70 000 чифта обувки за Италия, която се оказа отпаднала.

Една част от шивачките почнали работа в друга компания в Дупница, а множеството ще се записват на борсата.

Инспекцията по труда в Кюстендил ще се възползва от пълномощието си да инициира произвеждане по неплатежоспособност на предприятието поради забавени хонорари на най-малко една трета от служащите и чиновниците за повече от два месеца какъвто е нормативът. Дали това ще стане и ще стигне ли до такава развръзка, ще се знае в средата на този месец, споделиха инспектори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР