Над 80 са предложенията, които влизат в дневния ред на

...
Над 80 са предложенията, които влизат в дневния ред на
Коментари Харесай

Над 80 предложения ще обсъжда Общинският съвет на ноемврийското си заседание

Над 80 са предложенията, които влизат в дневния ред на 46-тото съвещание на Общински съвет Стара Загора.

Сесията за ноември ще стартира в 9.00 часа на 24 ноември в зала „ П. Р. Славейков “.

На второ четене съветниците ще прегледат Наредба за изменение и допълнение на Наредба за организацията на предучилищното обучение в община Стара Загора. Една от измененията касае методът на класиране на децата в електронната система за банкет. Тя има за цел следващият номер на подаденото заявление да бъде изключен като фактор, оказващ въздействие в съответното класиране, като за всяко класиране да се ползва процедура по генериране на инцидентни цифри, като при еднакъв брой точки, децата да се подреждат във прогресивен ред на инцидентното число. С предлагането за изключване на следващия номер на подаденото заявление като фактор при приема на децата се обезпечава равнопоставеност на всички подали заявление за банкет, без да се регистрира времето на вписване на заявката.

Местният парламент ще реши и дали Община Стара Загора да кандидатства за финансиране за приемане на средства за осъществяване на вложения по Механизма за възобновяване и резистентност по процедура посредством асортимент BG-RRP-1.007 „ Модернизация на просветителната среда “. Общинска администрация работи по планово предложение  за обезпечаване на модерна материална база, която подсигурява здравословни и качествени условия за образование в 11-то ОУ в града.  

Създаването на „ Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с психологични разстройства “ в Стара Загора също ще бъде част от тематиките по време на сесията. Центърът ще даде опция за пълностоен живот на пълнолетни лица с психологични разстройства, които досега са били настанени в разнообразни институции. Услугата цели да обезпечи качество на живот, което не позволява обществено изключване за потребителите от целевата група и подсигурява даване на самостоятелна грижа и поддръжка, фокусирана върху постижими резултати. Услугата ще бъде разкрита в част от постройката, в която до 31.12.2020г. се обитаваше ДДЛРГ „ Теофано Попова “. Заложен е потенциал от 20 места.  

Общинските съветници ще обсъдят и даването за краткотрайно прилагане на Културен център „ Стара Загора “ на Драматичен спектакъл „ Гео Милев “, чиято постройка следва да получи нов и съвременен образ. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР