Над 80 са ключовите промени в ГПК. Над тях работихме

...
Над 80 са ключовите промени в ГПК. Над тях работихме
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Водихме гладиаторски боеве с ЧСИ-тата

Над 80 са основните промени в Граждански процесуален кодекс. Над тях работихме близо 3 години. Мисля, че сме постигнали една равнопоставеност, както за длъжниците, по този начин и за кредиторите. Това сподели пред камерите на бТВ депутатът от ГЕРБ и ръководител на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов, който разяснява признатите промени в Граждански процесуален кодекс.

" Водихме доста тежки диалози с частните правосъдни реализатори. Буквално бяха гладиаторски боеве. Те дори заплашваха със стачки, само че успяхме да ги убедим и те одобриха нашите оферти. Длъжниците, които не могат да бъдат открити, ще бъдат съдени по естествения правов ред. 10-годишната отминалост за задълженията не е в интерес на банките. Към момента е доста рисково да вървим към радикални промени като приемането на физическия банкрут.

Давността остава, тъй като по този начин можем да кажем на хората: Ходете, крийте се някъде 10 години и като се върнете няма да имате задължения. Искам да изкажа своята признателност към омбудсмана Мая Манолова, с която работихме доста интензивно ", разкри той. " Неприетата оставка на Делян Добрев не е противоконституционна. Колегите от Българска социалистическа партия не са прочели вярно изборното законодателство и бъркат общинските препоръки с Народното събрание ", безапелационен беше Кирилов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР