Над 80% от включените в проекта успяват да преминат успешно

...
Над 80% от включените в проекта успяват да преминат успешно
Коментари Харесай

Хиляди българи над 16-годишна възраст неграмотни!


Над 80% от включените в плана съумяват да преминат сполучливо всеки един от изпитите. Те получават документ, който им оказва помощ да се включат в други образования и професионални квалификации. Това са хора, които не са ходили на учебно заведение, които са ходили малко или нямат приключено главно обучение.

За националното научно-практическо разискване в града под тепетата дойдоха заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и ръководителят на плана “Нов късмет за триумф " Евгения Костадинова.

“Има тактика за грамотността, по която работим. Тя обгръща всички възрастови групи, като е доста значимо да се стартира още в най-ранна детска възраст. Голямо значение има и включването на необразовани лица, които са над 16-годишна възраст, защото те получават опцията да могат да се осъществят независимо, откакто завършат. Говорим за хора, които са разнообразни на възраст, само че по една или друга причина не са били част от просветителната система ", коментира пред публицисти Таня Михайлова.

От тази година включените в програмата курсисти ще имат опция да завършат три класа в границите на една година. Заместник-министърът изясни, че не става въпрос за възпитаници, които ще могат да изкласяват по-бързо.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР