Над 80% от подрастващите в света не са достатъчно физически

...
Над 80% от подрастващите в света не са достатъчно физически
Коментари Харесай

Над 80% от подрастващите в света страдат от обездвижване

Над 80% от подрастващите в света не са задоволително физически дейни, най-много девойките, съгласно отчет на Световната здравна организация /СЗО/, представен от Франс прес и ТАСС.

Здравните специалисти предлагат минимум един час физическа интензивност на ден, с цел да се усъвършенства здравето на младежите и с цел да се предотвратят най-различни болести.

Специалистите от СЗО са изследвали физическата интензивност на 11-17-годишните в 146 страни за интервала 2001-2016 година В изследването са оценени данните за 1,5 милиона възпитаници.

В световен мащаб през 2016 година 81% от подрастващите, посещаващи учебно заведение, не са спазвали рекомендациите на СЗО за физическа интензивност. През 2001 година този % е бил 82,5 на 100.

Една от основните аргументи за обездвижването на юношите е "електронната гражданска война ", която е трансформирала поведенческите привички на младежите. Те от ден на ден се застояват пред екраните на компютрите и на мобилните устройства, които ги лишават от придвижване за дълго време.

На първо място по индикатори за физическа интензивност проучването слага младежите от Бангладеш - 34% от тях извършват рекомендациите на СЗО за едночасово придвижване всеки ден. На последно място в класацията попадат подрастващите от Република Корея, където физически дейни са едвам 6%.

Сред "отличниците " в класацията по физическа интензивност, паралелно с младежите от Бангладеш, попадат и тези от Словакия, Ирландия, Съединени американски щати и България.

В световен мащаб физическата интензивност при момчетата пораства, като от 2001 година до 2016 година тя е се е трансформирала от 20% на 22%. Но при девойките числата не търпят смяна и за упоменатия интервал остава закрепена на 15 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР