Над 80% от австралийците смятат, че има липса на достъпни

...
Над 80% от австралийците смятат, че има липса на достъпни
Коментари Харесай

Жилищният пазар, на който властите наливат $6,4 милиарда, за 30 000 нови жилища

Над 80% от австралийците считат, че има липса на налични жилища в техния регион и над половината от тези, които разчитат на наем оповестяват, че имат малко различни благоприятни условия. Това демонстрира тазгодишна анкета на австралийската национална група, представляваща бизнесмени на парцели и притежатели на парцели Property Council of Australia.

Не е загадка, че Австралия се бори с дефицит в предлагането на жилища. Причината е неспособността на държавното управление да планува бързо възходящото население.

Ето за какво австралийското държавно управление обезпечава поддръжка за подписаната си жилищна политика, която има за цел да построи 30 000 нови жилища, с цел да се оправи с жилищната рецесия.
 Австралия е изправена пред жилищна рецесия
Австралия е изправена пред жилищна рецесия

Над 80% от интервюираните австралийци считат, че има липса на налични жилища в техния регион

Властите в Австралия основават капиталов фонд на стойност 10 милиарда австралийски $ (6,4 милиарда долара). Целта е да генерира възвръщаемост, която по-късно ще бъде ориентирана към построяването на 30 000 налични жилища през идващите пет години.

Междувременно държавното управление се съгласи с спомагателни 1 милиард австралийски $ за публично жилищно строителство.

Австралия е изправена пред разрастваща се жилищна рецесия и то не от скоро, а цените на парцелите, както и на наемите скачат, поради по-голямата имиграция след Covid.

Междувременни се забавя строителството в цялата страна най-много, поради дефицита на работна ръка и възходящите разноски за материали.

Междувременно Партията на Зелените обявиха, че ще продължат да упорстват за тавани на наемите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР