Над 80 на сто от училищата, детските градини и социалните

...
Над 80 на сто от училищата, детските градини и социалните
Коментари Харесай

Училищни директори в Стара Загора се чудят как да топлят децата през зимата

Над 80 на 100 от учебните заведения, детските градини и обществените заведения в Стара Загора се отопляват на газ и пред шефовете им стои въпросът с обезпечаването на отоплението през зимата. В крайните квартали на града има няколко учебни заведения, които не са газифицирани и са на течно гориво, което обаче не е по-малък проблем. В доста от школата се готви на място и уредите работят на газ.
" Ще се оправим финансово, в случай че и единствено при изискване, че се запазят сегашните цени на газа и не нарастне повече. Нямаме опция. Нашата постройка е огромна. Не можем да се отопляваме с електрическа сила, нито на твърдо гориво. Това е единствената опция. Силно се надявам да имаме доставки на газ през целия отоплителен сезон и на присъствена образователна година ", разяснява Теодора Николова, шеф на гимназия " Ромен Ролан ".
" Никой не знае каква ще бъде зимата, каква ще бъде цената, която към този момент е с повече от 80% по-висока, което в допълнение ще натовари бюджета на учебното заведение. Ако има газ, всичко ще бъде обикновено ", счита шефът на приблизително учебно заведение " Иван Вазов " Динко Цвятков. Училището няма опция за тази образователна година да направи огромна инвестиция, с цел да размени източника на отопление с климатици. Ако сложим печки от вида на конвекторните, няма да можем да си позволим да плащаме тока, който е доста по-скъп от отоплението на газ, твърди Цветков. Той е безапелационен, че в случай че цената продължи да пораства с такива темпове, няма да могат да си платят отоплението.
    
 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР