Над 80 младежи от областите Варна и Търговище обсъждаха Кариерите

...
Над 80 младежи от областите Варна и Търговище обсъждаха Кариерите
Коментари Харесай

Младежка национална среща във Варна на тема: Кариерите на бъдещето

Над 80 младежи от областите Варна и Търговище обсъждаха „ Кариерите на бъдещето “ по време на национална младежка среща, която се организира в Средно учебно заведение ”Гео Милев ”-Варна на 26 февруари 2019 година.

Срещата се провежда от Сдружение „ Моят град “ по Програма Еразъм +.

Пирамидата на човешките потребности и типовете кариера бяха показани пред участниците от госпожа Христинка Тодорова- специалист по кариерно насочване и учител във Варненска комерсиална гимназия ”Г.Раковски ”. Тя обърна внимание и на навлизането на новите специалности в резултат развиването на осведомителните технологии. Учениците дискутираха по какъв начин всеки може да дефинира своите заложби и кое подсигурява професионален триумф.

В рамките на срещата се организираха и ролеви игри, пресъздаващи явяване пред първия шеф, правила за държание, рекомендации за подготовка на мотивационно писмо и автобиография. Всички участници получиха особено създаден справочник по кариерно насочване.

За обществената работа като специалност и потребността от специалности свързани със обществената сфера пред учениците приказва госпожа Мария Чанкова- шеф на Центъра за обществена рехабилитация и интеграция на лица с интелектуални усложнения - Варна. Тя акцентира ролята на доброволчеството, като опция за създаване на личността, възпитаване на съпричастност и насочна точка при избора на подобаваща специалност.

Учениците от Средно учебно заведение „ Гео Милев “ – гр. Варна и Професионална гимназия по икономическа информатика " Джон Ататанасов " - гр. Търговище бяха доста дейни в полемиката, като споделиха своите стремежи за професионално развиване и по какъв начин мислят, че могат да го реализиран.

Всички участници в младежката национална среща ще получат документ Youthpass за добитите познания с поддръжката на Програма Еразъм+. Те ще могат да го прибавят към своето портфолио когато се явят на първото си изявление за работа.

Втората младежка среща ще се състои през месец март в Стара Загора, а третата в София.

Целта на плана „ Кариери на бъдещето “ е да поддържа младежите в избора им на специалност, да очертае връзката сред образованието и потребностите на пазара на труда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР