Над 80 души са били убити в Етиопия при протести

...
Над 80 души са били убити в Етиопия при протести
Коментари Харесай

Над 80 души са убити в Етиопия при протести след убийството на популярен певец

Над 80 души са били убити в Етиопия при митинги тази седмица след убийството на известен артист, заяви държавната телевизия, представена от Българска телеграфна агенция.

В понеделник беше убит артистът Хачалу Хундеса, който беше изявен участник в антиправителствените митинги, довели до промяна на държавното управление през 2018 година.

Етиопец на 114 години преборил COVID-19

Убийството му в столицата Адис Абеба беше последвано от бурни митинги, в това число три бомбени детонации. Полицията заяви, че за убийството са задържани трима души.

Днес артистът беше заровен в родния си град Амбо.

Шестима души бяха ранени при конфликти сред полицията и хора, които желаеха да участват на погребението. В Адис Абела някои поданици образуваха отряди за самозащита за отбрана на имуществото си от вандали. Стотици коли са опожарени или иначе развалени. Улиците в центъра са като цяло празни и по тях минават единствено пожарни коли и коли за спешна помощ. Британската полиция заяви, че проверява разрушаването на скулптура на някогашния етиопски император Хайле Селасие в парк в Западен Лондон след окървавените митинги в Етиопия, в които бяха убити 81 души.

Според свидетел каменният бюст бил развален от група от стотина души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР