Над 80 души бяха ранени при експлозия на политически митинг

...
Над 80 души бяха ранени при експлозия на политически митинг
Коментари Харесай

Десетки ранени при взрив на митинг в Адис Абеба

Над 80 души бяха ранени при детонация на политически протест в Адис Абеба, столицата на Етиопия. Няколко от потърпевшите са в сериозно положение, само че няма убити, заяви в „ Туитър” началникът на премиерския кабинет Фитсун Арега, представен от Ройтерс.

Премиерът Абий Ахмед сподели по-рано в телевизионно послание незабавно след детонацията, че няколко души са починали.

Заместник-шефът на полицията в Адис Абеба сподели пред локална телевизия, че в нападението са ранени 100 души, 15 от тях тежко, прибавя Ройтерс.

В послание по малкия екран след детонацията Абий Ахмед сподели, че това е „ несполучлив опит на сили, които не желаят Етиопия да е единна”.

Митингът беше проведен в поддръжка на новия министър председател, отбелязва Ройтерс. Той обаче се трансформира в антиправителствена проява.

Според Сейум Тешоме, един от уредниците, детонацията е породена от граната. Някой се опитал да я хвърли към сцената, на която министър председателят произнасял речта си, съобщи Ройтерс и напомни, че Абий Ахмед вкара серия от радикални промени след встъпването си в служба през април.

Този месец министър председателят смая етиопците, заявявайки, че е подготвен да приложи напълно подписаното през 2000 година спокойно съглашение с Еритрея, с цел да се постави завършек на двегодишната война.

Тя докара до противоборство сред двете страни и конкуренция във въоръжаването.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР