Над 80 души бяха прегледани безплатно от неврохирурзите от УМБАЛ

...
Над 80 души бяха прегледани безплатно от неврохирурзите от УМБАЛ
Коментари Харесай

Неврохирурзи от УМБАЛ Бургас прегледаха безплатно 80 души

Над 80 души бяха прегледани гратис от неврохирурзите от УМБАЛ Бургас по време на акция, проведена от Отделението по неврохирургия предходната седмица, оповестяват от лечебното заведение. В нея се включиха трима експерти – доктор Стефан Шишков, доктор Любомир Томов, доктор Светослав Тодоров. Целта бе да се диагностицират неврохирургични болести, които постоянно се маскират като други. Пациенти с болки в гръбначния дирек, кръста или друга част на гърба от време на време посещават доста и разнообразни експерти, до момента в който се откри точният проблем – ортопеди, невролози, ревматолози и така нататък

Най-честият проблем, който пациентите споделиха със специалистите-неврохирурзи, е неналичието на посоки и невъзможността да получат такива от персоналните си лекари. Някои от тях са били принудени да си създадат и заплатят сами образни проучвания – рентгенови фотоси, ехографии, скенери, тъй като посоки са им били отказани и за това.

Липсата на връзка сред пациенти и лекари също е била регистрирана като проблем. Пострадали от контузии не са получили задоволителни пояснения за положението си, нито в детайли обяснение какви проучвания са правени, за какво това се е наложило, какви са били резултатите и за какво подхванатото лекуване е точно такова, споделиха неврохирурзите.

Част от миналите през акцията пациенти са приети в болница за спомагателни проучвания и хирургични интервенции.  Наскоро УМБАЛ Бургас закупи профилиран високотехнологичен микроскоп за неврохирургични интервенции. С помощта му експертите са в положение да оперират с прелестен облик в действително време. Микроскопът има и обучителен модул, като учащите се следят интервенцията на екран. Новият уред към този момент е употребен при мозъчни и гръбначни интервенции, изясни зам.-директорът на УМБАЛ Бургас доктор Светослав Тодоров.

Поради огромния интерес към акцията Отделението по неврохирургия още веднъж ще провежда безвъзмездни прегледи в околните месеци, като датите ще се разгласят в допълнение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР