Над 80 000 са дръвчетата, които вече растат в Новата

...
Над 80 000 са дръвчетата, които вече растат в Новата
Коментари Харесай

Садим новата гора на София този уикенд - slava.bg

Над 80 000 са дръвчетата, които към този момент порастват в Новата гора на София край "Суходол ", оповестяват от Столичната община.

Всички те са част от плана за промяна на пустеещи общински земи в гора. Той започва през 2017 година, а засаждането се осъществя само от доброволци. Столична община дава фиданките, инструментите и ръкавиците на всички искащи да вземат участие.

Първите акации, които са посадени през есента на 2017 година на първия терен от плана, към този момент са високи над 2 метра. От предходната година се засажда втори терен на Новата гора на София.

Началото на залесителния сезон тази есен е на 24 октомври от 11.00 часа. Засажданията ще продължат всяка събота и неделя, до момента в който времето го разрешава. Точното местоположение на втория терен от Новата гора на София край кв. "Суходол ", може да бъде намерено на уеб страницата www.novatagora.bg или във страницата на плана във Facebook. В рамките на засаждането е открита и постоянна линия от градския превоз с номер 56А, чиято първа спирка е метростанция Вардар.

Засажданията ще се вършат всяка събота и неделя сред 9.00 и 16.00 часа. За присъединяване са поканени всички искащи, без нужда от предварителна поръчка, оповестяват от общината.

Повече за самодейността вижте!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР