Над 80 000 са дръвчетата, които вече растат в Новата

...
Над 80 000 са дръвчетата, които вече растат в Новата
Коментари Харесай

Над 80 000 млади фиданки вече растат в Новата гора на София

Над 80 000 са дръвчетата, които към този момент порастват в Новата гора на София край " Суходол ", оповестяват от Столичната община.

Всички те са част от плана на Столична община за промяна на пустеещи общински земи в гора. Той започва през 2017 година, а засаждането се осъществя само от доброволци. Столична община дава фиданките, инструментите и ръкавиците на всички искащи да вземат участие.

Първите акации, които са посадени през есента на 2017 година на първия терен от плана, към този момент са високи над 2 метра. От предходната година се засажда втори терен на Новата гора на София.

Началото на залесителния сезон тази есен е на 24 октомври от 11.00 часа. Засажданията ще продължат всяка събота и неделя, до момента в който времето го разрешава. Точното местоположение на втория терен от Новата гора на София край кв. " Суходол ", може да бъде намерено на уеб страницата www.novatagora.bg или във страницата на плана във Facebook. В рамките на засаждането е открита и постоянна линия от градския превоз с номер 56А, чиято първа спирка е метростанция " Вардар ". Засажданията ще се вършат всяка събота и неделя сред 9.00 и 16.00 часа. За присъединяване са поканени всички искащи, без нужда от предварителна поръчка, оповестяват от общината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР