Над 80 000 души са се разболели от морбили в

...
Над 80 000 души са се разболели от морбили в
Коментари Харесай

СЗО: Над 80 000 заболели от морбили в ЕС за 2018 г., над 70 са смъртните случаи

Над 80 000 души са се разболели от морбили в Европа през 2018 година и над 70 от тях са умряли, оповестиха през днешния ден Световната здравна организация (СЗО) и Европейският център за предварителна защита и надзор на заболяванията, представени от ДПА.

Епидемията явно се разраства, защото броят на умрелите през миналата 2017 година е бил 37. Съобщението е оповестено във връзка Европейската имунизационна седмица, която се отбелязва в целия Европейски съюз. Двете организации означават, че броят на инфектираните е траял да нараства и през началото на тази година, изключително в България, Франция, Полша, Чехия, Белгия и Ирландия.

Елиминирането на морбили и рубеола и отбраната на децата и възрастните от други инфекциозни заболявания, предотвратими посредством имунизиране, е неотменна част от постигането на задачите, които Организация на обединените нации си е сложила в областта на опазването на здравето и развиването, се споделя в известието.

Миналата седмица СЗО заяви, че броят за заболелите от морбили световно продължава на пораства трета поредна година, като в интервала януари-март е маркирано 300-процентно нарастване по отношение на същия интервал на 2018 година Що се отнася до Европейския съюз, двете организации показват като причина намалелия сбор на имунизациите, изключително измежду някои маргинализирани групи от популацията. Най-уязвими за болестта са неимунизираните дребни деца и бременните дами, показва СЗО и приканва за незабавни дейности по въпроса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР