Над 7800 сезонни работници от трети държави са работили у

...
Над 7800 сезонни работници от трети държави са работили у
Коментари Харесай

Над 7800 сезонни работници от трети държави са работили у нас през 2018 г.

Над 7800 сезонни служащи от трети страни са работили у нас в бранш „ Туризъм “ през 2018 година Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков на брифинг след съвещание на Междуведомствения съвет за фрагментите в туризма.

„ На днешното съвещание бяха показани опциите на Държавно дружество „ Българо-Германски център за професионално образование “ за образование на фрагменти в туризма. Възможностите на предприятието са свързани първоначално с осъществяване на заложени ограничения в Националния проект за деяние по заетостта.Това е обвързвано с даване на опция да се употребява времето сред края на един деен летен сезон до началото на идващия да се извърши образование по специалности по двете професионални посоки, свързани с туризма. Нещата са регламентирани “, изясни министър Петков.

Той уточни, че става дума за образование на безработни лица, като разноските, свързани с тяхното престояване в центровете, се финансират за сметка на Националния проект за деяние по заетостта. „ Разчитаме, че с това, което през днешния ден представихме, и с последващата информационна акция, ще предизвикаме интереса на работодателите в туризма да декларират образование и на заети при тях лица, което ще финансират със лични средства. За да може да осъществяваме главната цел на подписаното в края на септември съглашение сред Министерството на труда и обществената политика и Министерството на туризма – а точно да подпомогнем повишение качеството на фрагментите в туризма “, изясни общественият министър.

Петков уточни, че в следствие и на тези ограничения, и на по-голямото търсене на сезонна работна ръка в туризма тази година е имало растеж над 2 пъти на записаните сезонни служащи от трети страни. „ Данните демонстрират, че са регистрирани над 7800 сезонни служащи от трети страни. Продължаваме да работим в тази посока “, разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР