Над 756 млн. лв. са дълговете на столичната Топлофикация-София, като

...
Над 756 млн. лв. са дълговете на столичната Топлофикация-София, като
Коментари Харесай

Поредният шеф на парното в София обеща нови мощности

Над 756 млн. лева са задълженията на столичната " Топлофикация-София ", като близо 600 млн. лева от тях са към Българския енергиен холдинг. Въпреки това сдружението е в относително устойчиво положение и всички отговорности се изплащат постоянно. Това сподели във вторник новият началник на компанията Александър Александров, който през вчерашния ден се показа в няколко общински комисии.

Той е третият изпълнителен шеф на столичното сдружение в последните три години. Александров бе назначен на мястото на подалия оставка Кремен Георгиев, кадър на предприемача Христо Ковачки. Той пък напусна наскоро поста по свое предпочитание след различия със столичния кмет Йорданка Фандъкова.

" Аз поемам обязаности като изпълнителен шеф и не бих го направил, в случай че не бях убеден в това ", съобщи Александров пред общинарите и даде обещание да усъвършенства положението на сдружението. Компанията има аварийни количества мазут и газьол и не се чакат усложнения при доставките на природен газ. За разстройства се заприказва още през лятото, когато " Булгаргаз " заведе дело против парното за дължими 35 млн. лева за доставен, само че неплатен газ. Сумата е единствено част от общия дълг от над 120 млн. лева към държавния газов монополист, формиран в рамките на година.

" Необяснимо е по какъв начин за подобен къс интервал са насъбрани толкоз огромни отговорности. В същото време, в случай че извършите обзор на финансовия доклад на " Топлофикация-София " за 2018 година, ще разберете, че техните приходи са задоволителни, с цел да си покриват отговорностите ", учуди се тогава шефът на газовото сдружение Николай Павлов.

Сега една от първите задания на новия началник на " Топлофикация " ще бъде да усъвършенства мощностите. Александров планира да модернизира производството на сила, като ще се създава повече комбинирана сила - топлинна и електрическа. За задачата ще бъдат пуснати нови 300 мегавата мощности.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР