Над 750 машини са обработвали пътните настилки през тази нощ, за

...
Над 750 машини са обработвали пътните
настилки през тази нощ, за
Коментари Харесай

Над 750 машини са обработвали пътните настилки през нощта. Шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост!

Над 750 машини са обработвали пътните настилки през тази нощ, с цел да се осигури безопасността на пътешестване при зимни условия. Работата на машините в районите със снеговалеж продължава като броят им ще се усилва според от интензивността на снеговалежа. Шофьорите би трябвало да потеглят на път с автомобили, готови за зимни условия. За през днешния ден и на следващия ден Националният институт по метеорология и хидрология дефинира жълт код за рисково време над цялата страна.

Поради снегопочистване сега е ограничено придвижването на МПС над 12 тона по път I-4 Велико Търново – Севлиево – пътен възел „ Коритна “ на територията на област Ловеч. Поради влошени метеорологични условия е ограничено движението за МПС над 12 тона по път ІІІ-866 Девин – Михалково, както и за камиони с ремаркета и полуремаркета.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки коли да тръгват на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки отдалеченост и напътствията на контролните органи. Блокирането на движението от коли, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали водачи. При нужда е възможно да се стопира придвижването за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, с цел да се избегне възникването на пътни произшествия. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички жители и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР