Над 75 кубика дърва за огрев, четири моторни превозни средства

...
Над 75 кубика дърва за огрев, четири моторни превозни средства
Коментари Харесай

Спипаха над 75 кубика дърва за огрев и ловен трофей без документи

Над 75 кубика дърва за огрев, четири моторни транспортни средства и един трофей от доблестен елен задържаха за седмица чиновниците на Регионална дирекция по горите – София.

Нарушенията са открити в териториалния обсег на дирекцията в интервала от 18 до 24 февруари 2019 година

При осъществените от инспекторите на РДГ София общо 270 инспекции, са формирани 27 акта по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча.

Най-големият размер арестувана дървесина е на територията на с. Черньово. 39 кубика противозаконни дърва са били съхранявани в полуремарке на товарен автомобил. Съставен е акт на нарушителя, а полуремаркето е конфискувано.

24 кубика широколистни дърва за огрев са арестуваните в землището на Ботевград, където проверяващите са открили осъществяването на сеч без издадено разрешително. Уведомена е Районната прокуратура.

Два акта са формирани на разположение от гр. Златица, съхраняващо 7 кубика дърва за огрев, които са били немаркирани и непридружени с превозен билет. Дървесината е арестувана.

Четири акта са издадени за превозване на дървесина, немаркирана и непридружена с превозен билет, в землището на Самоков.

За нарушавания по запазване на горските територии, издаване на протокол за освидетелстване на сечище с погрешно наличие, издаване на транспортни билети от насаждение, в което не се прави сеч и други са формирани 5 акта на чиновници от Държавно горско стопанство – Сливница.

Административно наказване е получило лице за строителство на солидна сграда в горска територия наоколо до бент. Душанци. За откритото нарушаване са сезирани Районна прокуратура и способените органи.

При инспекция, осъществена в частен дом в с. Петково, общ. Елин Пелин горските инспектори към РДГ - София са открили предпазване на ловджийски трофей от доблестен елен, без документи доказващи законния му генезис. На нарушителя е формиран акт по Закона за лова и запазване на дивеча, с който е арестуван трофея.

Вчера, 25 февруари, чиновниците са съставили акт на регистриран частен лесовъд, който не е осъществил надзор при осъществяването на сеч в землището на с. Чибаовци, общ. Костинброд. В разследване на това лицензираният лесовъд е позволил сеч на дървета в прилежащо насаждение. Актът е формиран за нарушаване по Закона за горите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР