Над 73 000 потребители в западната част на Ню Йорк

...
Над 73 000 потребители в западната част на Ню Йорк
Коментари Харесай

Част от Ню Йорк остана без електричество за часове заради авария

Над 73 000 консуматори в западната част на Ню Йорк останаха без ток, предадоха международните организации. Предполага се, че пожар в трансформатор е повода за повредата.

Електроподаването към този момент е изцяло възобновено, заяви кметът на града Бил де Блазио в Туитър. Де Блазио благодари за свършената работа на сътрудниците на службите за дейности при изключителни обстановки. Той сподели, че е почнало следствие на аргументите за случая, траял повече от пет часа.

По-рано губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо сподели, че токът е в западната част на мегаполиса е спрял в 18,47 ч. локално време.

Липсата на ток докара до прекъсване тук-там на работата на метрото и до заседнали асансьори.

Ресторанти и други заведения също останаха на мрачно. Аварията се простира от Манхатън до летище Ла Гуардия в Куинс, съобщавата локални издания.

Потребители качваха в обществените мрежи фотоси на тъмни метростанции. Пожарникари се отзоваваха на редица сигнали за заседнали в асансьори хора. Ресторанти и други заведения също останаха на мрачно.

Напълно тъмна остана и зоната с театрите на Бродуей. Светофари не работеха на доста места. Гигантските реклами на емблематичния Таймс скуеър също угаснаха. На места минувачи се пробваха да контролират придвижването. На две места театрални трупи пък довършиха спектакъла си на тротоара.

По подигравка на ориста прекъсването на тока съответствува с 42-ата годишнина от огромната повреда, оставила милиони нюйоркчани без ток за 48 часа, напомнят американски издания. Големи повреди в града имаше и през 1965 година и през 2003 г.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР