Над 7000 участници от 110 различни страни станаха чудото на

...
Над 7000 участници от 110 различни страни станаха чудото на
Коментари Харесай

За андроида София идеята за унищожаване на човешкия вид - неудобна

Над 7000 участници от 110 разнообразни страни станаха " чудото " на фестивала Webit. Тази година фестивалът за цифрови технологии, киберсигурност и изкуствен интелект отбелязва своята 10-годишнина.

По традиция събитието си има и водещ, само че този път доста нетрадиционен - андроидът София, с непрекъснато местопребиваване - Хонг Конг. Именно София посрещна и доктор Пламен Русев, изпълнителен шеф на фондация Webit.

Андроидът не се смути и отговори непосредствено на въпроса по кое време се усеща неловко: " Когато хората ме питат дали ще разруша човешкия тип. "

" Вярвам, че технологиите ще създадат света по-добро място ", съобщи доктор Русев в отговор на перманентния въпрос - за какво провежда това събитие.
Д-р Русев напомни, че фестивалът е основан преди 10 години, с цел да основава благоприятни условия за тези хора да бъдат сполучливи, без да напущат околните си и хората, които обичат.

Кметът на София Йорданка Фандъкова, която поддържа фестивала от самото му основаване, приветства участниците и гостите и показа част от провокациите пред града в развиването му като интелигентен град. По думите й в границите на Webit София може да черпи опит от едни от най-развитите в това отношение градове - Амстердам и Барселона. Тя показа достиженията на младите участници в обичайния софийски хекатон за новаторски решения за развиване на градската среда и услуги.

Фандъкова означи нуждата за развиване на цифровите умения освен при младежите, само че и при възрастните. В нуждата от основаване на еднакъв достъп на всички до цифровите технологии, тъй че да се избегне задълбочаването на обществените неравенства. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР