Над 7000 човека са останали без работа само за ден.

...
Над 7000 човека са останали без работа само за ден.
Коментари Харесай

Над 7000 човека са останали без работа за ден

Над 7000 индивида са останали без работа единствено за ден . Вчера - петък - в бюрата по труда са регистрирани 7138 индивида. Около 5 000 от тях са показали, че тяхната регистрация е свързана косвено или директно с рецесията около епидемията от ковид . Тревожните данни заяви пред Нова ТВ Кремена Калчева от Агенцията по заетостта.

Общо безработните у нас са 236 000 души.

Прибирането от чужбина е също присъщ симптом за регистрация. Лицата непринудено споделят този индикатор, който е друг в обособените дни. В петък процентът не е бил толкоз висок. В първите дни след 13 март, когато се усещаше по-силен приток на завръщащи се българи от чужбина, тогава процентът беше по-висок. Сега обаче той е към 1% от тези, които се записват всекидневно ”, изясни още Калчева. 

Последните данни, обявени от обществения министър Деница Сачева, бяха от 1-ви април. Тогава бе доближат пик от 4777 нови безработни. Сачева уточни, че всекидневно се издават по към 700 болнични, 2000 души са поискали обществени помощи от началото на изключителното състояние. Тя цитира и данни, съгласно които за интервала от 13-и март до 1-ви април в бюрата по труда са се записали 31 643 души, измежду които и 4777-те души, излезли на борсата на 1-ви април. 3327 от тях са показали като причина за освобождението им пандемията. Сачева означи и че 7281 безработни са почнали работа по време на изключителното състояние, като за един ден - 1-ви април, са наети 683 души.

90% от компаниите пращат хора в отпуск или в бюрата по труда, сподели и последното проучване на Българската стопанска камара.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР