Над 7000 аборта по желание са направени през първите шест

...
Над 7000 аборта по желание са направени през първите шест
Коментари Харесай

Над 7000 аборта по желание са направени през първите шест месеца на годината

Над 7000 аборта по избор са направени през първите шест месеца на годината. Това значи, че приблизително към 40 дами дневно се подлагат на тази процедура, демонстрират данните на Националния център по публично здраве и разбори (НЦОЗА).

Общо прекъснатите бременности през този интервал са съвсем 12 000. Това значи, че спонтанните аборти и премахването на плода по медицински показания взети дружно, са по-малко от броя на осъществените процедури по желание на дамите.. В същото време, съгласно статистиката на центъра за първото полугодие у нас са проплакали26 908 новородени. Простата сметка демонстрира, че всяко трето бебе не се ражда, написа „ Телеграф “.

В България всяка година са записват общо сред 25 и 30 хиляди аборта. Половината о0т тях са по избор. Реалният брой на прекъснатите бременности обаче е по-голям, защото за разлика от държавните лечебни заведения, частните клиники не са длъжни да подават информация до НЦОЗА. Така съгласно експертите абортите у нас може да доближават на половината на ражданията.

Премахнатите бебета по желание на дамата също може да са повече от записаните. Причината за това е, че в някои случаи бременните заплащат на доктор, с цел да запише аборта по медицински аргументи. Така той може да бъде осъществен в по-късен стадий от бременността, само че без да се води престъпен. Абортите по медицински показания от началото на годината до края на юни са малко над 900.

През последните няколко години дамите сред 20 и 29 години избират аборта пред бебето. От началото на тази година обаче това решение по-често са взимали над 30-годишните.Според специалистите в множеството от половината случаи тези дами към този момент имат по едно или две деца, което е съществена причина за решението им. Представителките на другата възрастова група пък слагат учението и кариерата си преди всичко измежду целите и по тази причина най-често вземат решение да пресечен бременността си. Значителен е и броят на бременните ученички. Близо 600 млади девойки на възраст сред 15 и 19 години са избрали да отстранен плода. Непълнолетните пометнали за 15.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР