Над 700 тона вода и дизелово гориво са събрали аварийните

...
Над 700 тона вода и дизелово гориво са събрали аварийните
Коментари Харесай

Поне още седмица чистят петролния разлив край Норилск

Над 700 тона вода и дизелово гориво са събрали спешните екипи от разлива в западносибирския град Норилск , оповестиха от Министерството на изключителните обстановки и съветската федерална Морска избавителна работа, представени от Новости.

Територията, която е обработена, е с повърхност от 14.6 хиляди квадратни метра от наранени общо 180 000 кв.м.

Горивото се събира със особено съоръжение и се трансферира в контейнерни на брега на река Анабар. Още преди два дни бяха сложени бонови заграждания, с цел да се предотврати по-нататъшното разпространение на горивото в останали водни обекти. Предвижда се най-малко още една седмица работа за превъзмогване на следствията.
 Путин разгласи изключително състояние след разлив на нефт в Арктическия кръг
Путин разгласи изключително състояние след разлив на нефт в Арктическия кръг

" Грийнпийс " го съпоставя с злополуката от 1989 година на " Ексон Валдес " в Аляска

От контейнер на градеж в ТЕЦ-3 на Норилско-Таймирската енергийна компания (част от групата " Норникел " ) на 29 май се изляха над 21 000 куб. м петролни артикули на повърхност 180 000 кв. м. Три дни по-късно на територията на Красноярска област бе въведено изключително състояние. По следствието на повредата бе задържан началника на ТЕЦ-а Вячеслав Старостин.
 Снимка 482515
Източник:

Екоорганизацията " Грийнпийс Русия " дефинира, че повредата е първата с подобен мащаб в Арктика и го съпостави с корабокрушението на петролния танкер " Ексон Валдез " край крайбрежията на Аляска през 1989 година Според представителя на Руската организация за риболова Дмитрий Клоков ще са нужни десетилетия за възобновяване на екосистемата.

Президентът на Русия Владимир Путин бе извънредно изострен в рецензията си към управляващите в Красноярския край поради закъснялата им реакция и се възмути, че самият той и сътрудниците му са научили за случая от обществените мрежи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР