Над 700 души са били евакуирани по море през изминалата

...
Над 700 души са били евакуирани по море през изминалата
Коментари Харесай

Над 700 души са евакуирани по море от горските пожари около Атина

Над 700 души са били евакуирани по море през миналата нощ от горските пожари, които бушуват към гръцката столица Атина, заяви заместник-министърът на комерсиалния флот Нектариос Санториниос, представен от Асошиейтед прес.

Загиналите досега, по данни на пожарната работа, са 49.

Бреговата защита заяви, че е разкрила 19 души в морето и ги е избавила, а други 696 души са събрани от плажове и други крайбрежни зони с лодки.

Пожарите са два - единият на към 50 км западно от Атина в Кинета, а другият - североизточно от столицата, покрай Рафина. Те избухнаха през вчерашния ден и се разгоряха бързо от мощния вятър, обхващайки обитаеми региони в известни зони за отмора край морето.

Пожарната работа заяви, че 156 възрастни и 16 деца са приети в болница. Единайсет от възрастните са в съществено положение.

Вятърът доближи скорост от 80 км/ч, до момента в който управляващите впрегнаха целия си флот от спускащи вода самолети и хеликоптери в битката с огъня. Испания изпрати два самолета-амфибия, а Кипър - 60 пожарникари. Израел и Турция също предложиха помощ.  

Военни дронове летят във въздуха и оказват помощ на управляващите да насочват над 600-те пожарникари, които се борят с пламъците на земята, оповестява още АП.

Районът на пристанището се е трансформирал в спонтанна болница, където парамедици преглеждат оживелите. Някои от тях са единствено по бански, пристигайки с лодки на бреговата защита и частни плавателни съдове.

Това е най-смъртоносният сезон на пожари в Гърция от повече от 10 години. Над 60 души починаха при горски пожари в региона на Пелопонес през 2007 година, напомня АП.

" Това бе сложна нощ за Гърция ", сподели гръцкият министър председател Алексис Ципрас, който редуцира визитата си в Босна и Херцеговина и се върна в Атина.

Дъждът, който валя над гръцката столица нощес, подмина двата огромни пожара, отбелязва АП. Обилни превалявания се чакат в сряда в Южна Гърция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР