Над 70 шахматисти от четири държави ще вземат участие в

...
Над 70 шахматисти от четири държави ще вземат участие в
Коментари Харесай

Шахматисти от четири страни ще вземат участие в 9-ия турнир Траяна

Над 70 шахматисти от четири страни ще вземат присъединяване в Деветия интернационалния шахматен шампионат „ Траяна “, който ще се организира през уикенда в Стара Загора. Това заяви за Българска телеграфна агенция Боян Тонков, ръководител на Шахматен клуб „ Траяна 2011 “, който е уредник на конкуренцията. Надпреварата ще се състои в зала „ Христо Танев “ на Парк-Хотел „ Стара Загора “, а началото ще бъде обещано на следващия ден в 10:30 часа.

Сред участниците са представители на България, Русия, Дания и Северна Македония. Те ще бъдат разграничени в няколко възрастови категории от 8, от 10,от 12, от 14-години и мъже.

В шампионата ще взе участие четирикратният първенец на България Борис Чаталбашев, който от няколко години играе за Дания и тази година е първенец на Дания за мъже. Друг играч, който ще се впусне в конкуренцията е руснакът Вячеслав Тиличеев, който играе за Сръбската шахматна федерация. Ще вземат участие и двама наши гросмайстори Красимир Русев и Петър Дренчев, които са измежду най-силните играчи в България. Ще взе участие и интернационалният занаятчия Сашо Николов от шахматен клуб ЦСКА, както и ветеранът от Стара Загора Румен Костадинов.

„ Турнирът е регистриран в международната федерация ФИДЕ и въздейства върху интернационалния рейтинг на участниците. Той ще се организира в 7 игри по швейцарската система, съгласно която след всеки кръг спечелилите играят с спечелили, а победените против други победени “, разкри още Тонков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР