Над 70% от съдебните дела в районен съд Несебър се

...
Над 70% от съдебните дела в районен съд Несебър се
Коментари Харесай

Руснак завлече съседите си с над 100 бона и забегна в Москва

 Над 70% от правосъдните каузи в областен съд Несебър се оказват за парични измами, а забърканите в тях са постоянно непознати жители. 49-годишният Вадим Липин, който страда от тежкото заболяване – левкемия, избира за лекуване болница в София. Руснакът счита болничните условия у нас за по-добри. Купува си жилище в комплекс в " Слънчев бряг ", където и до през днешния ден живее със брачната половинка си. Председател на управителния съвет на етажната благосъстоятелност в обекта е различен негов съотечественик – Валерий Данилов. Преди три години притежателите на жилища обаче схващат, че парите им за поддръжка и разноски са изтеглени от Данилов за други цели.

" Теглил е по 2 хиляди дневно. Това е лимитът. После отпътувал за Москва ", описа пред Нова телевизия жалбоподателят Вадим Липин.

Сметката на етажна благосъстоятелност е отворена и налична за шефа, а тегленето легално. Собствениците вкарали вътре парите си за три години обаче стартират свое следствие. Валерий Данилов не дава пояснения.

" Тук сме 84 притежателите от Дания, Норвегия, Англия, Германия, Русия, Украйна и това по принцип е такса за поддръжка за три години ", добави още Липин.

" През 2016-а година, когато събранието избра различен ръководител, той изобщо не показа никакви документи, никакво счетоводство. От толкоз години идваме да почиваме в България, да се любуваме на морето, слънцето. Разбира се желаеме да живеем умерено и да знаем дали нашите пари са отишли по предопределение ", сподели още Елеонора Попова, притежател на апартамент.

През юли 2016-а година Вадим Липин подава сигнал в полицията, сезирана е и прокуратурата.

" Председател на етажната благосъстоятелност е изтеглил 133 хиляди лв.. Подали сме тъжба в полиция и нищо не се случва към този момент три години ", сподели още Липин.

Справка в имотния указател сочи, че Валерй Данилов е закупил в същия интервал няколко парцела у нас. Цитираният неподвижен парцел в интерес на етажна благосъстоятелност пък била от компания " Данилов и сътрудници " ЕООД, на което сдружение руснакът е едноличен притежател. Вадим Липин стартира и свое следствие, макар че прокуратурата приключва случая през 2018-а година.

" Той е купил автомобил в Москва и три жилището в България. По документи няма такива приходи ", разясни Липин.

Тази година районният съд в Несебър възобновява следствието, с което се захваща нов състав на районна прокуратура Несебър. Разпитите на чужденци се организират и към този миг.

" Проблемът в този случай е, че има доста очевидци, които са непознати жители, и доста мъчно откриваме разпитването с оглед събирането на доказателства, които да дадат някаква решителност на по този начин даденото недоволство ", сподели още Радост Бошнакова, ръководител районна прокуратура Несебър.

Проверка в съда в крайморския град открива, че против руснака има общо 6 цивилен каузи от етажни притежатели, потърсили правата си от българските магистрати.

Защитникът на Валери Данилов отхвърли коментар по случая, защото е в отпуск, а клиентът му към този миг се намира в Москва. Разследването продължава, а до решение на проблема след близо три години Вадим Липин се пробва да резервира успокоение, с цел да се лекува и желае да има вяра в българската правосъдна система.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР