Над 70% от младежите подкрепят твърдения, представящи ромите като заплаха

...
Над 70% от младежите подкрепят твърдения, представящи ромите като заплаха
Коментари Харесай

Тревожно висок процент от българските младежи заявяват, че нямат никаква толерантни към малцинствата

Над 70% от младежите поддържат изказвания, представящи ромите като опасност за българското население и призоваващи за деяние против тях, в това число със мощ. Това сочат резултатите от националното изследване, извършено в средата на 2019 година лице в лице с над 1000 младежи на възраст от 14 до 19 година от цялата страна. Изследването е извършено от Центъра за проучване на демокрацията в границите на информационната акция „ Намери различен метод “, която има за цел да насърчи сериозното мислене и гражданската интензивност измежду младежите, оповестиха създателите му.

Обезпокоително високият % ясно демонстрира високо ниво на дистанцираност и неприязън от страна на болшинството младежи към ромите и липса на приемливост, провокирана от стандартите в обществото. С доста от тях младежите се сблъскват в онлайн средата, която постоянно е единственият им източник на информация, на която те избират да се доверят. В обстановка на пандемия и домашна изолираност, тази анонимна връзка и целенасочена дезинформираност се ускоряват и доста от децата нямат нужните принадлежности, с цел да се оправят с заливащата ги агитация по основни за обществото тематики.

Друга група, постоянно възприемана като социална опасност от младите, е тази на мигрантите. Въпреки че бежанската рецесия и притокът на мигранти доста отшумяват, от извършеното изследване излиза наяве, че тези настроения не престават да се демонстрират ясно в публичното пространство. Близо 64% от интервюираните са съгласни, че мигрантите би трябвало да бъдат спрени да влизат в страната непременно. Проучването цели да разпознава въздействието на крайните послания и дейности (онлайн и офлайн) при образуването на мнение измежду младежите в България. Както и да дефинира доколко младото потомство е било подложено на  послания, приканващи към експанзия и ненавист против избрани публични групи.

" Данните демонстрират, че пасивното излагане в интернет на враждебни послания против избрани обществени групи, както и безкритичното им приемане от младите, е директно обвързвано с нормализиране на насилието и експанзията като възможни дейности за разрешаване на обществени спорове ”, разяснява Росица Джекова, Директор Програма Сигурност, Център за проучване на демокрацията. “Отсъствието на всеобщи стратегии по медийна просветеност в учебните заведения единствено утежнява обстановката, защото у младите липсва базова просвета за сериозно отсяване на медийното наличие. Призивите към крайни дейности се оказват изключително примамливи за тези младежи, които въпреки и дребна група на фона на преобладаващата липса на гражданска ангажираност у младите, въпреки всичко търсят метод да изразят неодобрение. “

„ Намери различен метод “ доближава до младата публика посредством поредност от видеа и автентично наличие в обществените медии. Първото видео на плана включва добре познатите на всички инфлуенсъри Павел Колев, Христо Стефанов (Ицака), артистът и публицист Стефан Попов-Чефо, както и певицата Прея. В него, дружно с младежи, които попадат в таргет групата на акцията, те реагират на определени отрицателни мнения в медиите и обществените мрежи и споделят своето мнение дали това е редно и какво съгласно тях предизвика анонимната липса на приемливост и постоянно искрено деформиране на обстоятелствата за реализиране на користни цели.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР