Над 70% от жителите на Канада не възнамеряват да употребяват

...
Над 70% от жителите на Канада не възнамеряват да употребяват
Коментари Харесай

70% от канадците няма да купуват марихуана след легализацията й

Над 70% от жителите на Канада не имат намерение да използват марихуана даже откакто тя бъде легализирана за медицински цели. Това демонстрират данните от социологически изследване, извършено от компанията за проучване на публичното мнение Nanos Research.

71% от запитаните са декларирали, че не имат намерение да купуват и използват този лек опиат. Още 8% са дали отговор на този въпрос, че „ по-скоро няма да купуват “. 11% позволяват, че биха купували марихуана. 2% не са дали отговор.

Най-голям % на хората, които не считат да използват този опиат, живеят в провинцията Квебек /88,6%/, а най-нисък е регистриран в Британска Колумбия /73,6%/.

Изследването е извършено от 29 септември до 4 октомври по поръчка на телевизия Си Ти Ви. В него са взели присъединяване 1000 души.

В края на юни канадският Сенат дефинитивно утвърди законопроекта за легализирането на марихуаната за медицински цели. Канадският министър председател Джъстин Трюдо разгласи, че използването на опиата ще стане законна от 17 октомври. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР