Над 70 хиляди души се събраха на поредния масов протест

...
Над 70 хиляди души се събраха на поредния масов протест
Коментари Харесай

Десетки хиляди симпатизанти на опозицията в Албания поискаха оставката на Рама

Над 70 хиляди души се събраха на следващия всеобщ митинг на обединената албанска съпротива, на който беше поискана оставката на премиера Еди Рама, съобщи БГНЕС.

Лидерът на Демократическата партия (ДП) Люлзим Баша съобщи, че министър председателят „ получи щемпел за овакантяване от безспорното болшинство на албанските жители “. Той посочи, че през идващите дни и седмици ще има по-интензивни политически акции, с цел да бъде предаден смисъл на смяната.

„ Благодарение на вашата борба, даже когато въздухът изпълва вашите бели дробове, с помощта на вашата всеотдайност, през днешния ден безспорното болшинство от албанските жители одобри вашия апел: Рама, отивай си! “, съобщи Баша. Той акцентира, че министър председателят ще си замине и че всички дружно „ ще формираме вярата за смяна “.

В първото си послание пред постройката на държавното управление Баша насочи апел към социалистите да не оставят партията си в ръцете на крадците и да изоставен Рама, защото „ вие не сте крадци, не сте нарушители “.

И в двете си обръщения водачът на Директива за птиците не се отхвърли от изискването министър председателят да напусне властта, защото това е единственият метод да се постави завършек на политическата рецесия, след което да се организира конституционна и изборна промяна.

Пред постройката на държавното управление алегорично бяха оставени урни за гласоподаване с надписи „ урна за кражба “, в които се пускаха листчета с надпис „ Рама, отивай си! “, както и макет на двуглав орел – знак на албанското знаме с надпис „ 85% “. Според опозицията, това е процентът на албанските жители, които не отидоха да гласоподават на локалните избори на 30 юни. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР