Над 70 филма ще бъдат показани в рамките на четвъртото

...
Над 70 филма ще бъдат показани в рамките на четвъртото
Коментари Харесай

Над 70 документални филма участват в четвъртото издание на Master of Art

Над 70 кино лентата ще бъдат показани в границите на четвъртото издание на най-големия фестивал за документални филми в Югоизточна Европа MASTER OF ART. От 4 до 25 април по едно и също време в 9 салона в София, Пловдив и Варна ще бъде показана стратегия от напълно премиерни за България заглавия.


Сред тях са филми за създатели като: Франко Дзефирели, Ингмар Бергман, Харуки Мураками, Питър Грийнауей, Орсън Уелс, Реицо Пиано, Мис вам ДерРое, КевинРош, Банкси, Огюст Роден, Климт, Шиле, Рафаело и доста други.

Слоганът на тазгодишния фестивал е „ Изкуството отива на кино ". Създател на MASTER OF ART е режисьорът и продуцент Найо Тицин.

Българският документален филм „ Рокендрол " на режисьора Борислав Колевще даде старт на фестивала на 4 април от 18 ч. в кино „ Люмиер Лидл ", дружно с „ Климт и Шиле: Ерос и Психея " на режисьора Микеле Мали, още веднъж на 4 април в „ Люмиер Лидл " от 20 часа.
Найо Тицин, уредник на фестивала: Трябва да даваме на българското кино за документални филми повече територия, където да бъде забелязано. Идеята на основаването на този фестивал беше точно да мога да споделя с българската аудитория тези прелестни филми, които другояче няма по какъв начин да стигнат до тази аудитория. В същото време съм изкушен да призная и да кажа, че доста се веселя, че по някакъв метод може би и ние способстваме с нещо за смяната на средата.
За първи път колегия " Критика " към Съюза на българските кино дейци ще връчи своя премия на рецензията за филм от програмата на Master of Art.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР