Над 70 дървета ще бъдат засадени през седмицата на различни

...
Над 70 дървета ще бъдат засадени през седмицата на различни
Коментари Харесай

Над 70 дървета ще бъдат засадени тази седмица в Габрово

Над 70 дървета ще бъдат засадени през седмицата на разнообразни местоположения в града. Японска вишна, шестил, бреза, амброво дърво и украсителен глог са част от типовете, които ще добавят озеленяването в Габрово.

На 22-ри март представители на габровската мебелна компания " Фореста Мебел " ще засадят 12 дръвчета, дарени от тях за озеленяване в региона на междублоковите пространства на ул. " Св. Св. Кирил и Методий ". Миналата година зоната беше изцяло благоустроена, осъществен бе ремонт на уличните и тротоарните настилки, в това число на междублоковите пространства.

Общинско дружество " Благоустрояване " извърши подготвителни действия за засаждане на растителност в избраните зелени зони в региона на ул. „ Св. Св. Кирил и Методий “. Дейностите включват насипване на почва и компост, фрезоване и подравняване на терените.
През тази година предприятието ще извърши засаждане на декоративни шубраци с следващо мулчиране на линиите жив плет. Предвидено е слагане на кашпи с цветя и многогодишна растителност паралелно на тротоарите, както и монтиране на нови пейки, които ще бъдат направени от Оперативна програма " Благоустрояване ".

По случай Деня на обществения служащ, представители на заведенията за обществени услуги в Габрово ще засадят в дворовете на институциите си 37 дървета и увивни шубраци, обезпечени от Оперативна програма " Благоустрояване ". Кампанията ще се организира на 22-ри март.

В края на седмицата деца, родители и учители от ДГ " Дъга " ще засадят над 30 дървета, обезпечени от Оперативна програма " Благоустрояване ", в облагородените пространства на ул. “Свищовска “ 59 – 67. В региона беше осъществен повсеместен ремонт на междублоковите пространства, построени бяха тротоари и енергоспестяващо осветяване, инсталирани са напълно нови уреди на детските площадки, построена е и фитнес площадка навън.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР