Над 70 британски депутати подписаха писмо, в което настояват правителството

...
Над 70 британски депутати подписаха писмо, в което настояват правителството
Коментари Харесай

70 британски депутати поискаха Асанж да бъде екстрадиран в Швеция

Над 70 английски депутати подписаха писмо, в което упорстват държавното управление да направи всичко по силите си, с цел да разреши Джулиан Асанж да бъде екстрадиран в Швеция, в случай че шведските управляващи изискат това, съобщи Агенция Франс Прес.

Основателят на " Уикилийкс " бе задържан в четвъртък сутринта в посолството на Еквадор в Лондон, където той откри леговище преди 7 години, с цел да избегне английска заповед за арест по обвинявания в обезчестяване и полово посягане в Швеция, които той продължава да отхвърля. Това дело бе прекъснато, само че обвинителката му желае да бъде гледано още веднъж, осведоми Българска телеграфна агенция.

Австралиецът, който е на 47 години, бе задържан и по отношение на искане на Съединени американски щати за екстрадиция. Вашингтон го дефинира като опасност за националната сигурност и желае да го изправи пред съда. Депутатите, подписали писмото, приканват английският министър на вътрешните работи Саджид Джавид да даде приоритет на вероятно искане за изгонване от Швеция, показва Агенция Франс Прес.

Това би разрешило следствието по обвиняване в обезчестяване да завърши и да бъдат повдигнати обвинявания и да стартира дело, допълват английските депутати. Заявявайки, че не настояват, че Асанж е отговорен, депутатите желаят да има правораздаване за ищцата. В писмото се прецизира, че обвиняването в обезчестяване има период на отминалост, който изтича през август 2020 година.

След ареста на Джулиан Асанж обвинителката му в Швеция разгласи, че има намерение да изиска обновяване на следствието против него, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР