Над 7,200 млрд. лева са приходите от туризъм за първите

...
Над 7,200 млрд. лева са приходите от туризъм за първите
Коментари Харесай

Ангелкова иска български туризъм в четирите сезона - Неочаквана ваканция

Над 7,200 милиарда лв. са приходите от туризъм за първите 11 месеца от 2018 г . Данните показа министърът на туризма Николина Ангелкова на конференцията: " Естествено в България - 2019 година на вътрешния туризъм ". Инициативата е под патронажа на ръководителя на 44-то Народно заседание Цвета Караянчева.

Над 3, 750 млн. българи са пренощували на територията на страната, като максимален е процентът им през третото тримесечие на 2018 година

" Над 9 милиона и 200 хиляди задгранични туристи са посетили България през 2018 година ", регистрира туристическият министър.

Ангелкова изясни, че задачата на конференцията е да се даде началото и да се разгласи годината и началото на вътрешния туризъм с претекст - поощряване пътуването и опознаването на дребните места и райони, които имат какво да покажат.

Очаква се да бъде изработен и календар на дребните и китни обитаеми места в страната, които да са разнообразни от Националната стратегия за рекламата, уточни тя и добави, че е очакван и един специфичен видеоклип за тази цел.

Идеята е да стартира повторна акция за поощряване на вътрешния туризъм и продължение на специфична графа - " Неочаквана почивка ", както и продължение на капиталовите турове, сподели още Ангелкова.

2019 година се обрисува като доста динамична и сложна година в битката за всеки един екскурзиант , за които е доста е значимо да се обединят напъните. България да е още по-разпознаваема през актуалната година и да продължи акцията за поощряване на вътрешния туризъм, надява се министър Николина Ангелкова.

Министърът на туризма желае България да се трансформира в страна на туризъм през четирите сезона .

Същата визия за развиването на туризма има и ръководителят на 44-то национално заседание Цвета Караянчева.
 В 15 китайски града България издава визи за туристи, студенти и предприемачи
В 15 китайски града България издава визи за туристи, студенти и предприемачи

Захариева твърди бизнеса, че " в Европейски Съюз приказваме с Китай в един глас "

" Всички ние знаем, че притежаваме неповторимо и скъпо благосъстояние, с което страната ни да се трансформира в страна на четири сезона ". За това прикани ръководителят на 44-то Народно заседание Цвета Караянчева на конференция " Естествено в България - 2019 година на вътрешния туризъм ".

" Всички се стремите към насърчаването на туризма, тъй като всеки от нас, от общата ни воля и старания на законодателната, правосъдна и изпълнителна власт зависи развиването на туризма . Това е бранш, който прави родината ни разпознаваема, желана и обичана дестинация от задграничните туристи ", акцентира Караянчева.

През последните години българинът се отвори към света, с цел да види забележителност, култури, да се забавалява, само че би трябвало да преоткрие живописната родна природа, да се вгледа в очарованието на всяко кътче и благосъстоянието на природата на нашата татковина, прикани Караянчева.

Хората би трябвало да се убедят, че могат да прекарат ваканцията си вкъщи, тъй като: " У нас погледът открива все по-нови и по- нови хубости. Тук радостни долини, а там планини колоси ", счита Караянчева.

Председателят на 44-ия парламент прикани по този начин да си възпитаме децата си, че когато ги попитаме в коя страна желаят да живеят, работят и почиват, да споделят: " България " .

Председателят на Народното събрание пожела на участниците във форума нови хрумвания, и креативност в търсене на туристите , на които да се предложи нещо ново и забавно.
 С летен туризъм България изпреварва Кипър, Малта и доста други в Европейски Съюз
С летен туризъм България изпреварва Кипър, Малта и доста други в Европейски Съюз

Сред тях са и Холандия, Ирландия, Чехия, Унгария, Полша, Словакия, Белгия, Финландия, Дания и Люксембург

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев видя капацитет за развиване на спортния туризъм.

България е надалеч от реализирането на страната ни като дестинация за състезателен туризъм , въпреки и да сме се утвърдили като отличен уредник на спортни събития, сподели министърът.

" С трите международни шампионати - по художествена гимнастика, гребане и волейбол в границите на месец България бе в международните медии единствено с положителни вести ". Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

България е прелестна страна, с доста богато културно-историческо завещание. Много малко сме съумели да разкрием това, което нашите предшественици са ни оставили , уточни Кралев.

Освен имиджовите изгоди на всяко едно съревнование, има и ред стопански изгоди - задгранични почитатели отиват в даден град, участват български почитатели на огромните спортни надпревари. Това преди бе невероятно, сподели Кралев.

" За туризма най-важното е нашата страна да има положителен имидж и да се приказва за положително, тъй като години наред не сме били най-позитивните вести в международните медии ", сподели спортният министър.

Кралев акцентира, че от първото държавно управление на премиера Бойко Борисов нещата радикално се трансформирали за развиването на спорта , като се построили зали в Пловдив, Русе, Варна, София и Бургас. Това дава опция да домакинстваме на доста надпревари, само че най-важни са обичайните надпревари, добави той.

Спортният министър Красен Кралев поздрави сътрудника си Николина Ангелкова, че с тази самодейност показва по-малко познати дестинации, общини и планове , което е значимо за уравновесеното развиване на туристическия бранш.
 Ангелкова отхвърля спор на ползи сред консултант Жирардели и Юлен
Ангелкова отхвърля спор на ползи сред консултант Жирардели и Юлен

Той не е лобирал за втори въжен превоз на Банско, а е значимо да има лифтове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР