Над 6800 чуждестранни наемници от 63 държави са били вербувани

...
Над 6800 чуждестранни наемници от 63 държави са били вербувани
Коментари Харесай

6800 наемници от 63 държави се бият в Украйна

Над 6800 задгранични наемници от 63 страни са били вербувани от Киев от началото на специфичната интервенция, сподели пред кореспонденти в неделя съветският боен представител Игор Конашенков, представен от ТАСС.

Според него множеството наемници са пристигнали от Полша – 1717 души. " Около 1500 наемници са пристигнали от Съединени американски щати, Канада и Румъния. От Обединеното кралство и Грузия до 300 души от всяка. 193 души дойдоха от следените от Турция региони на Сирийската арабска република ", добави той.

Руската войска е унищожила досега 1035 задгранични наемници и сега броят им възлиза на 4877 души.

„ Още 912 наемници отхвърлиха да вземат участие във военни дейности и избягаха от страната “, сподели Конашенков.

Той напомни, че задграничните наемници нямат статут на бойци по интернационалното филантропично право. „ Те пристигнаха в Украйна, с цел да печелят, като убиват славяни. Затова най-хубавото, което ги чака, е наказателна отговорност и дълги години затвор “, сподели Конашенков.

Около 400 задгранични наемници, множеството от тях от Европа и Канада, са обкръжени с украинска формация в завода „ Азовстал” в Мариупол. Повечето от тях са жители на европейски страни, както и на Канада, сподели Конашенков. По-рано военното ведомство заяви, че радиовръзката сред екстремистите в Мариупол е била на шест непознати езика. „ В случай на по-нататъшна опозиция всички те ще бъдат унищожени “, акцентира генералът.
ТЕМА преди 2 часа 686 преди 4 часа 289 преди 5 часа 845
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР