Над 650 военнослужещи, военна и спомагателна техника от състава на

...
Над 650 военнослужещи, военна и спомагателна техника от състава на
Коментари Харесай

Утре в България се изсипва невиждана военна мощ, бойната техника на Великобритания, Испания и Албания ще...

Над 650 военнослужещи, военна и спомагателна техника от състава на Силите на НАТО с доста висока степен на подготвеност от на следващия ден, 31 май, ще се предислоцират от Гърция към Румъния през територията на нашата страна, с цел да се включат в учението на НАТО „ Noble Jump 2017 ”. Активната част на учението ще се организира от 8 до 14 юни 2017 година на полигон „ Чинку “, Румъния, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. По националната пътна инфраструктура ще преминат персонален състав и техника на Англия, Испания и Албания. Маршрутът на придвижване на английските и испанските военни колони е Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко челник “ – Учебен полигон „ Ново село “ - Омуртаг - Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе - Дунав мост “.

Придвижването на военните колони ще стартира на 31 май, когато през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко челник “ ще влязат над 280 английски военнослужещи с близо 170 единици военна и спомагателна техника. Военнослужещите ще пренощуват в Учебен полигон „ Ново село “ и на идващия ден, 1 юни, ще продължат напредването си към Румъния през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе-Дунав мост “.

Над 220 испански военнослужещи и над 100 единици военна и спомагателна техника ще преминат през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко Войвода “ на 2 юни 2017 година Испанските военнослужещи също ще пренощуват в Учебен полигон „ Ново село “ и на идващия ден, 3 юни, ще продължат за Румъния през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе-Дунав мост “.

Маршрутът на напредване на албанските военни колони с персонален състав, военна и спомагателна техника, е: Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ – военно формирование 28 610 - Мездра - Видин - Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2”. Влизането на албанските военнослужещи на територията на България е планувано на 3 юни 2017 година

Те ще пренощуват в региона на военно формирование 28610 и на идващия ден, 4 юни, ще продължат напредването си за Румъния през Видин - Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2”. В средата на юни ще се извърши предислоциране на английските, испанските и албанските формирования от Силите на НАТО с доста висока степен на подготвеност от Румъния, през територията на България към Гърция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР