Над 65 милиона чифта турски чорапи са декларирани в Агенция

...
Над 65 милиона чифта турски чорапи са декларирани в Агенция
Коментари Харесай

Събрали сме милиони от мито и ДДС на чужди чорапи

Над 65 милиона чифта турски чорапи са декларирани в Агенция " Митници " от юли 2017 година до момента. Това излиза наяве от писмен отговор на финансовия министър Владислав Горанов на депутатски въпрос, съобщи БГНЕС.

За посочения интервал са събрани 1 464 544 лева мито и 3 148 970 лева Данък добавена стойност, като би трябвало да се означи, че огромна част от заявените за допускане за свободно обращение чорапи са с генезис Турция, където ставката на митото е 0%, разяснява министърът.

Допуснатите за свободно обращение чорапни произведения (чорапи, дълги, три четвърти и къси и други сходни артикули) от памук, които са с генезис Беларус, Китай, Хонконг, Индонезия, Южна Корея, Нова Зеландия, Пакистан, Тайланд, Канада, Индия, Япония, Камбоджа, Южна Корея, Мианмар, Сингапур, Турция, Тайван, Съединени американски щати, Виетнам и Сърбия, са с осреднена единична стойност от 60 стотинки на брой.

По отношение на чорапните произведения е основан рисков профил в Българската интегрирана митническа осведомителна система (БИМИС), който наблюдава вноса на тези артикули и изисква наложително инспекция на количеството, произхода и заявената им митническа стойност.

От финансовото министерство декларират, че Агенция " Митници " обезпечава отбрана на икономическите и финансовите ползи, " като поддържа подходящ баланс сред използването на критериите за надзор и даване на удобства на легалните търговски оператори.

Редактор: Ивайло Ачев
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР