Над 6300 души се включиха към петицията, инициирана от Eurovision-Bulgaria.com,

...
Над 6300 души се включиха към петицията, инициирана от Eurovision-Bulgaria.com,
Коментари Харесай

6300 подписаха петиция за българското участие на Евровизия

Над 6300 души се включиха към петицията, инициирана от Eurovision-Bulgaria.com, с гледище България да не се отхвърля от присъединяване в Евровизия. Само за 48 часа подписката провокира интерес освен у родните меломани.

Тя получи поддръжка още от австриеца Сийзър Самсън, който завоюва бронза тази година на песенния конкурс, а в предни години се е изявявал и като част от българската делегация на форума. В поддръжка на присъединяване ни на Евровизия се разгласи и норвежкият продуцент JOWST.

Българската национална телевизия разгласи публично, че се отхвърля от присъединяване си на Евровизия 2019, откакто удостовери същото това присъединяване незабавно след приключването на тазгодишното издание.

Не е удачно да прекратяваме сполучливото си присъединяване. Участие, което популяризира България по най-хубавия метод, а точно посредством чистия гений на нашите земи. Смятаме, че отводът за присъединяване в последния миг вреди на имиджа на България – демонстрират ни като непостоянни в очите на сътрудниците и почитателите в Европа, както и на този на Българската национална телевизия”, написа в петицията.

От уеб страницата Eurovision-Bulgaria.com акцентират още, че българското показване в Евровизия е част от концепцията за развиването на публичната медия, показана от генералния й шеф Константин Каменаров още при чуването му за длъжността.

Припомняме, че единствено преди дни Българска национална телевизия разгласи, че ще се отдръпна от състезанието, който следва да се организира в Тел Авив следващата година. Като причина за това от малкия екран акцентираха потребността от „ усъвършенстване на обществените разноски “.

„ Освен директните разходи за подготовка на съответния представител, страните – участнички си поделят и част от разноските за самото осъществяване на състезанието, които тази година са в размер на 5 300 000 евро ", гласи част от формалното изказване от националната ни телевизия.

Източник: monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР