Над 63 милиона лева са предвидени от просветното министерството за

...
Над 63 милиона лева са предвидени от просветното министерството за
Коментари Харесай

Над 63 млн. лева са предвидени от МОН за национални програми през годината

Над 63 милиона лв. са планувани от просветното министерството за национални стратегии през актуалната година, заяви пред " Хоризонт " заместник-министърът на образованието Таня Михайлова. Освен досегашните 10, по които работата ще продължи, са създадени планове и по 3 нови стратегии.

Около половин милион лв. са планувани за програмата " Заедно за всяко дете ", която ще подкрепя екипите, работещи за обгръщане и задържане на децата в просветителната система, 2 милиона лв. за хонорари за учителите, които работят в допълнение с възпитаници, срещащи компликации в образованието.

„ Да се работи по направление компенсиране на дефицити като надлежно в началния стадий се залага върху общообразователна подготовка, в прогимназиалния стадий се подчертава на българския език и на математиката “, разясни главната цел на програмата " С грижа за всеки възпитаник " Таня Михайлова.

Основен акцент в програмата е и работата с възпитаници, които срещат усложнения по български език, когато той не се приказва в фамилията. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР