Над 63 км от третокласния път Смолян - Широка лъка

...
Над 63 км от третокласния път Смолян - Широка лъка
Коментари Харесай

Пътят Смолян - Кричим ще бъде ремонтиран с пари от Европа

Над 63 км от третокласния път Смолян - Широка лъка - Кричим ще бъдат главно ремонтирани със средства от оперативни стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 г, оповестиха от организация " Пътна инфраструктура ".

Днес беше подписан контракта са ремонта на първия сектор с дължина малко над 21 километра. Става въпрос за правата от кръстовището за стената на бент. " Цанков камък " при Михалково до границата сред областите Пловдив и Смолян. Строително-монтажните действия са предоставени на " ИСА 2000 " ЕООД. Стойността на контракта е 29.4 млн. лева с Данък добавена стойност.

Предвидена е замяна на пътната настилка, възстановяване на отводняването, нова маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. Ще се ремонтира моста над река Чурековска в село Михалково. Проектът включва и създаване на 10 подпорни стени с друга височина от 2 до 6 метра. В някои сектори от пътя ще бъдат инсталирани високоякостни мрежи за попречване свличането на камъни и земни маси.

Следващата права е с дължина 15 км (от км 88 до км 103) в областите Пловдив и Смолян. Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от " Автомагистрали Черно море " АД. Стойността е 22.7 млн. лева с Данък добавена стойност. Предстои до края на юли т. година да бъдат подписани договорите с определения реализатор и строителен контрол. Срокът за осъществяване на рехабилитацията е 15 месеца.

Последната права включва 3.3 км от пътя в чертите на град Смолян и още близо 24 км в правата от Стойките до кръстовището с пътя Девин – Борино. В момента тръжната комисия преглежда постъпилите предложения на претендентите за реализатор на обекта.

По стратегия " Регионално развиване " 2007-2013 година бяха ремонтирани 6.5 км от третокласния път през прохода " Превала ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7415)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР