Над 63 км от път III-866 Смолян - Широка лъка

...
Над 63 км от път III-866 Смолян - Широка лъка
Коментари Харесай

Ремонтират пътя Смолян - Широка лъка - Кричим

Над 63 км от път III-866 Смолян - Широка лъка - Кричим ще бъдат главно ремонтирани със средства от оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година

Председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов подписа контракта за осъществяване на строително-монтажните работи за рехабилитацията на първия сектор от третокласния път, с дължина 21,1 км. Това е правата от кръстовището за стената на бент. „ Цанков камък “ при Михалково до границата сред областите Пловдив и Смолян (от км 66+857 до км 88+050). Проектът е лот 22 от програмата. Строително-монтажните действия са предоставени на „ ИСА 2000 “ ЕООД. Стойността на контракта е 29,4 млн. лева с Данък добавена стойност.

От Агенция "Пътна инфраструктура " оповестиха, че замяна на пътната настилка, възстановяване на отводняването, нова маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. Ще се ремонтира моста над река Чурековска в село Михалково. Проектът включва и създаване на 10 подпорни стени с друга височина от 2 до 6 метра. В някои сектори от пътя ще бъдат инсталирани високоякостни мрежи за попречване свличането на камъни и земни маси.

В лот 23 е рехабилитацията на още 15 км от път III-866 Граница ОПУ Пловдив - Кричим (от км 88+050 до км 103+341) в областите Пловдив и Смолян. Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от „ Автомагистрали Черно море “ АД. Стойността му е 22,7 млн. лева с Данък добавена стойност. Предстои до края на юли т. година да бъдат подписани договорите с определения реализатор и строителен контрол. Срокът за осъществяване на рехабилитацията е 15 месеца.

В лот 24 е главният ремонт на 3,3 км от пътя в чертите на град Смолян и още близо 24 км в правата от Стойките до кръстовището с път III-197 Девин – Борино. В момента тръжната комисия преглежда постъпилите предложения на претендентите за реализатор на обекта.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР