Над 62% от членовете на синдиката на учителите към КТ

...
Над 62% от членовете на синдиката на учителите към КТ
Коментари Харесай

Учителите предпазливи спрямо провеждането на матурите

Над 62% от членовете на синдиката на учителите към КТ " Подкрепа " считат че има заплаха от заразяване с ковид при порвеждането на матурите и националното външно оценяване. На половината на тях - 33.2% считат, че са предпазени и заплаха няма. Данните са от бързо изследване на синдиката, извършено измежду 19 036 негови членове.

Това би трябвало да се проучва от МОН и шефовете в просветителната система, тъй като евентуално някои педагогичен експерти от нерешителност ще откажат да вземат участие в изпитите, които сега се провеждат от министерството..

По сходен метод стои и другия огромен проблем в системата - отварянето на детските градини и ясли, за което се пита в постоянно в последните дни.

С разхлабване на ограниченията наближава моментът в който ще проработят доста браншове, придружено от действителен образователен развой в просветителните институции детски градини. И тук виждаме нараснала доза нерешителност в работещите педагогичен и непедагогически експерти.

За стартирането на детските заведения е належащо националният действен щаб и държавното управление на Република България да имат мотив за положителни послания към работещите в детски градини и ясли, с цел да се преодолее насъбрания боязън от изключителното състояние.

Синдикат " Образование " адмирира верните политически решения, на МОН и Министър Вълчев, по отношение на отдалеченото довеждане докрай на образователната година и явяването на учениците единствено за НВО след 7 клас и матурите за зрелостниците.

Абсолютно в унисон с упованията на учители и родители е и анулацията на НВО в 4 и 10 клас.

От синдиката припомнят, че учебните управления чакат точните инструкции на МОН:

За дистанцията сред учениците /1.5, 2 или 2.5 метра/;
За защитните средства на възпитаници и квестори/маски или шлемове/;
За това, кой обезпечава защитните средства /родители, учебно заведение или МОН/ /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР