Над 61 000 седмокласници се явяват днес на национално външно

...
Над 61 000 седмокласници се явяват днес на национално външно
Коментари Харесай

Хиляди седмокласници се потят на матура по математика днес

Над 61 000 седмокласници се явяват през днешния ден на национално външно оценяване по математика. Заради изпита денят е разгласен за неучебен в цялата страна.
Изпитът стартира в 9 часа и е с дълготрайност 150 минути. Учениците го поставят в образователните заведения, където са учили досега. Там те би трябвало да носят черен химикал, документ за идентичност и служебна записка с входящ номер. Всеки изпитен материал ще съдържа неповторим баркод.
За първи път инспекцията на работите на учениците и кандидатстването за гимназии по-късно ще стават електронно. За външното оценяване са обезпечени 16 хиляди квестори и видеонаблюдение. Резултатите от изпита би трябвало да станат ясни до 27 юни.
Вече е одобрен и държавният план-прием след 7 клас. Според него, учениците ще аплайват за 2500 паралелки. Над половината от тях са професионални.
В понеделник се организира националното външно оценяване след 7 клас по български език и литература. В петък следва нов изпит- по непознат език. Той обаче се поставя при авансово декларирано предпочитание от страна на седмокласниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР