Над 600 ученика от 66 училища в цялата страна взеха участие

...
Над 600 ученика от 66 училища в цялата
страна взеха участие
Коментари Харесай

Национално състезание търси най-добрите млади автомонтьори в страната

Над 600 ученика от 66 учебни заведения в цялата страна взеха присъединяване в първия кръг от националното съревнование „ Най-добър млад автомонтьор и лидер на МПС “, който приключи при започване на месец март. Състезанието, профилирано за ученици от професионалните гимназии, се организира от МОН в партньорство с компания от автомобилния отрасъл, и дава възможност на най-хубавите младежи за професионално развиване.

Надпреварата е част от международния конкурс Young Car Mechanic, проведен от Inter Cars S.A. в Полша. България изпраща финалисти за трета поредна година. Българските ученици имаха достъп до онлайн тест от 50 въпроса, обхващащи всички аспекти на автомобилната техника. Тестовата система е идентична за всички страни, участващи в надпреварата като самите въпроси са разнообразни по брой и наличие, но онлайн платформата е обща. Тазгодишният учебен кръг излъчи трима ученика с триумф над 90%, а повече от половината са с доста добър триумф.

През 2019 година Ерен Осман от ПГМТ „ Владимир Комаров “, гр. Силистра, с ръководител инж. Георги Стоянов спечели първото място в международното състезание в Полша. Освен персонална награда, Ерен завоюва за своето училище автосервизно съоръжение за над 17 000 лева, предоставено от уредника Inter Cars S.A.

През 2020 година в Young Car Mechanic се присъедини към програмата на Европейски Съюз „ Еразъм + “ за подкрепа на образованието, образованието, младежта и спорта в Европа. В международния край ще вземат участие възпитаници, които са спечелили националните състезания за най-хубав млад автомеханик в Полша, Литва, Латвия, Естония, България, Унгария, Хърватска и Украйна. Участникът с най-голям самостоятелен резултат от националното съревнование и неговият учител се чака да заминат на финала в Полша.

Основната цел на Young Car Mechanic е да популяризира специалността на автомобилния механик измежду младежите, обмяна на опит и преподавателски практики, както и да открие млади гении измежду механиците на превозни средства. Да покажеш знанията и уменията си в същински автомобилен сервиз, както вършат учениците по време на районния кръг и националния край, е първата стъпка към намиране на работа. Националното съревнование за най-добър млад автомонтьор, като се изключи че избира най-добрите възпитаници, им дава и късмет за среща с евентуални работодатели.

*Източник: Inter Cars Bulgaria
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР