Над 600 състезатели събра турнирът по таекуондо Пловдив Оупън, който

...
Над 600 състезатели събра турнирът по таекуондо Пловдив Оупън, който
Коментари Харесай

Над 600 таекуондисти на “Пловдив Оупън”

Над 600 състезатели събра шампионатът по таекуондо " Пловдив Оупън ", който се организира в града под тепетата. Председателят на Комисията по спорта към Парламента Халил Летифов откри публично конкуренцията, която се организира в зала " Сила ". На откриването участва ръководителят на БФТ Слави Бинев, уредникът на " Пловдив Оупън " Димитър Тончев, някогашният министър на спорта Валентин Заеков, както и Петър Палазов, който е зам. ръководител на родната федерация.

След послание към всички състезатели, треньори и родители, Слави Бинев заяви и новината, че за първи път България класира 5 състезатели по ранкинг на Младежките олимпийски игри, които ще се проведат в Полша идната година. Страната ни има късмет да класира още няколко представители, след квалификации, които ще се проведат в Италия. Заслуга за това има и Калоян Бинев, който макар тежката контузия, през вчерашния ден завоюва бронзов орден на мощния шампионат Париж Оупън, от където Кало натрупа още точки.

" За мен е голяма чест да открия шампионата " Пловдив Оупън ". Това е един прелестен спорт, виждам прелестни условия, за което желая да благодаря на уредниците. Също по този начин би трябвало да благодарим и на треньорите, на състезателите, на родителите и на съдиите, без които, този спорт няма по какъв начин да съществува. Бъдете горди с това, което вършиме в тези сложни времена. Бъдете сигурни, че вие може да бъдете образец за политиците, в случай че те не могат да бъдат образец за вас ", сподели Халил Летифов пред присъстващите в залата.

" Много се веселя, че през днешния ден тук измежду нас е Председателят на комисията по спорта към Народното събрание. Не тъй като сме другари и сътрудници, а тъй като господин Летифов е индивидът, който в действителност желае да помогне на спорта. Със своето държание и със своя ангажимент, и с фактът, че той е тук, демонстрира неговата любов към това, което ние вършим ", показа Слави Бинев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР