Над 600 хиляди души признават, че биха гласували срещу стимул

...
Над 600 хиляди души признават, че биха гласували срещу стимул
Коментари Харесай

Галъп: Над 600 000 души биха гласували срещу стимул или по принуда


Над 600 хиляди души признават, че биха дали своят вот против тласък или по насила, сочат данни от проучване на "Галъп интернешънъл ", направено сред 4 и 11 октомври измежду 796 души и представително за популацията на България на възраст над 18 години. Проучването е част от ежемесечната изследователска стратегия на организацията.

Социолозите са задали въпроса: "Вие персонално, бихте ли, или не бихте приели да гласувате на локалните избори за даден претендент, партия или коалиция против възнаграждение, различен тласък или по насила? "

Според данните 11 на 100 от всички запитани признават, че биха приели, 81 % не биха, а останалите 8 на 100 не могат да преценяват. Тези 11 на 100 се равняват условно на над 600 хиляди души - от общо към 5.5 милиона непрекъснато пребиваващи у нас и имащи право на глас, пресмятат от "Галъп ".

Те позволяват, че към тях евентуално може да се прибавят и известна част от тези 8 на 100 колебаещи се. Сред тези, които сигурно се чака да гласоподават на тези локални избори, процентът признаващи си също е над една десета. Въпрос на нечиста сделка е какъв брой в действителност са тези, които са склонни да дадат гласа си в следена посока, само че не си признават, означават анализаторите.

Най-високи са дяловете на тези, които си признават, че биха дали своят вот при тласък или насила, измежду най-бедните и ниско образованите, респективно при ромите делът на склонните е 40 %. За поредна година се открива, че най-младите са и в най-голяма степен склонни на искреност по въпроса за подвластния избор. Разбира се, за немалка част от гласоподавателите би трябвало да отчетем икономическата невъзможност или работодателската насила, разясняват от "Галъп ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР