Над 600 души са преминали през общинските здравни програми за

...
Над 600 души са преминали през общинските здравни програми за
Коментари Харесай

330 деца преминали през здравната програма на Община Варна за профилактика на очните заболявания

Над 600 души са минали през общинските здравни стратегии за профилактика на очни болести и на болести на слуха, оповестиха от дирекция „ Здравеопазване “ към Община Варна. Програмата „ Скрининг на очните болести “ се извършва от Специализираната болница по очни заболявания “. Прегледани са 330 деца от детска градина № 4 „ Теменужка “ - филиал 2, и от 2 образователни заведения - СУ „ Неофит Бозвели “, ОУ „ В. Априлов “. От прегледаните 330 деца, на 260 е предложен годишен профилактичен обзор, 70 деца са ориентирани за спомагателна диагностика и лекуване. По програмата за възрастни са прегледани 300 жители над 40 год. възраст, без очна симптоматика. На 70 от тях са открити увреждания на зрителния нерв и на зрителното поле. Извършени са спомагателни високоспециализирани проучвания.

По програмата “Превенция на болесттите на слуха измежду деца “ през годината са осъществени прегледи на деца в яслените групи на възраст до 3 година в детските ясли „ Щастливо детство “, „ Моряче “, „ Зайо Байо “, „ Приказен свят “, „ Чуден свят “, „ Роза “, „ Щурче “ и „ Детелина “. Очаква се прегледите да приключат до края на месеца.

Община Варна финансира и обществена услуга за лица с повреден слух. Тя се извършва от Център за обществена рехабилитация и интеграция на лица с повреден слух, където има подготвени чиновници, които могат да вършат жестомимичен превод и при нужда подкрепят потребителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР