Над 600 доброволци работят в Културния център на Одрин, който

...
Над 600 доброволци работят в Културния център на Одрин, който
Коментари Харесай

В Одрин превърнаха културен център в пункт за дарения за пострадалите от земетресението

Над 600 доброволци работят в Културния център на Одрин, който е трансфорат в място за обработка на дарения за потърпевшите при унищожителното земетресение южната част на Турция. Тук идват даренията от региона преди да бъдат натоварени в ТИР-ове, които да ги откарат на над 1000 километра на юг, където хиляди останаха без дом поради естественото злополучие.
Прочетете още
Преди унищожителното земетресение в Културният център са се провеждали уроци по музика, изобразяване, актьорско майсторство. След бедствието занятията са прекъснати, а центърът се е трансформирал в пункт за обработка на дарения.

Организацията е основана от община Одрин, а доброволците работят извънредно координирано. Освен този пункт за набиране и обработка на помощи в града има още един – в спортна зала, който се провежда от регионалната администрация.
 Културният център в северния турски град е трансфорат в пункт, където даренията се сортират и пакетират. Културният център в северния турски град е трансфорат в пункт, където даренията се сортират и пакетират.
В двата пункта даренията се обработват и сортират, съобщи 24 часа. След това се товарят на ТИР-ове, които ги отнасят към потърпевшите региони.

21-годишният студент от Тракийския университет в Одрин Мехмед Джан е един от доброволците. Той е решил да взе участие в акцията откакто видял покъртителните картини на разрушенията след земетресението и тъгата на хората.

 
 Студентът Мехмед Джан е във почивка и е решил в свободното време да бъде доброволец. Студентът Мехмед Джан е във почивка и е решил в свободното време да бъде доброволец.
„ Реших, че и аз би трябвало да бъда потребен с нещо за потърпевшите “, сподели Мехмед Джан. Заедно с него са още 15 студенти от тима по баскетбол, с който играе.

„ Когато стана земетресението бяхме във почивка, която беше удължена със седмица поради случилото се. Опитваме се да оказваме помощ с каквото можем “, сподели още студентът.

Потокът от донори не секна през целия ден в сряда. До обяд към потърпевшите региони бяха изпратени 8 тира с помощи.
 Такситата в Одрин транспортират гратис даренията до пунктовете. Такситата в Одрин транспортират гратис даренията до пунктовете.
Такситата в Одрин също се включиха в дарителската акция. Те транспортират изцяло гратис помощи от домовете на донорите до двата пункта.

Хората подаряват облекла, пакетирани храни, варива, питиета, електрически и газови печки, палатки, спални чували, завивки и санитарни материали.
 Али Акън е решил, че методът да помогне на бедстващите е като направи подаяние. Али Акън е решил, че методът да помогне на бедстващите е като направи подаяние.
" Няма близки или другари в региона на земетресението. Но това, което видяхме по малкия екран ни потресе. Решихме, че не можем просто да стоим и да гледаме, а сме длъжни да помогнем на страдащите. Единственият метод, по който можехме да го създадем е посредством подаяние ", съобщи Али Акън, който беше донесъл до Културния център цялостен багажник с движимости.
 Над 600 са доброволците, които работят в пункта за подаяние, проведен от общината. Над 600 са доброволците, които работят в пункта за подаяние, проведен от общината.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР