Над 60 сигнала за паднали дървета, опасни предмети и скъсани

...
Над 60 сигнала за паднали дървета, опасни предмети и скъсани
Коментари Харесай

185 населени места в Южна България са без ток

Над 60 сигнала за паднали дървета , рискови предмети и скъсани електропроводи са получени в оперативните центрове на пожарната, оповестиха от Гражданска отбрана.

Към 15:00 часа на 18 януари 2018 година 185 обитаеми места в южната част на страната са без електрозахранване : област Пловдив /36 обитаеми места/, област Смолян /78 обитаеми места/, област Стара Загора /11 обитаеми места/, област Бургас /2 обитаеми места/, област Хасково /33 обитаеми места/, област Кърджали /5 обитаеми места/, област Пазарджик /7 обитаеми места/, област Сливен /13 обитаеми места/.

До 13 часа в четвъртък в пожарните служби в цялата страна са получени 63 сигнала за катастрофи, свързани с метеорологичната конюнктура . Основната част от тях са за паднали дървета, съборени билбордове и скъсани електропроводи . Снеговалеж и мощен вятър има в областите Варна, Добрич, Габрово, Кюстендил и Пазарджик.

В Смолян са получени сигнали за паднали дървета и висящи рискови предмети от покривите на постройките . Прекъснато е електроснабдяването в селата Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале .

Затворени за придвижване са пътищата за Турян, Габрица и Левочево, както и към селата Киселчово, Черново, Мугла, и Смолян - Пампорово. Със заповед на кмета на община Смолян е оповестено бедствено състояние.

 Проблеми в цялата страна поради мощния вятър и снега
Проблеми в цялата страна поради мощния вятър и снега

Вятърът довя затворени пътища и селища без ток и парно

Във Варна и Добрич са получени десетки известия за паднали дървета на територията на двете области.

Поради изобилен снеговалеж и мощен вятър краткотрайно е лимитирано придвижването по път II-29 Варна - Добрич , Добрич - Генерал Тошево - Кардам, и път III-2902 Кичево - Аксаковска гледка. Екипи от пожарникари и спасители оказват помощ и на закъсали заради снегонавявания транспортни средства. Няма данни за бедстващи хора.

В област Ловеч са затворени проходите Троян-Кърнаре и Шипково-Рибарица . Вятърът в региона по данни на Хидрометеорологичната обсерватория при НИМХ-Плевен е 10м/с.

В Пловдив са получени над 30 сигнала за катастрофи, свързани с метеорологичната конюнктура . Те са постъпили в пожарната. Силният вятър е отнесъл част от покрива на столовата на СОУ " Христо Проданов " в гр. Карлово . Учебните занятия не са прекъснати и няма заплаха за учениците.

В област Габрово е лимитирано придвижването по път I-5 Казанлък - Шипка , трафикът е ориентиран по обходен маршрут /път I-6 Казанлък - Дунавци - път III-5601 Дунавци - Шейново - Шипка/.

Ограничено е и придвижването в посока Габрово по път I-5 Казанлък - Габрово . За товарни коли над 12 тона е лимитирано прекосяването по път III-358 Шипково - Рибарица.

Затворен за всички типове моторни транспортни средства е Троянският проход .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР