Над 60 предложения бяха разгледани и гласувани на днешното редовно

...
Над 60 предложения бяха разгледани и гласувани на днешното редовно
Коментари Харесай

Над 60 точки гласуваха общинските съветници от Стара Загора в края на годината

Над 60 оферти бяха прегледани и гласувани на днешното постоянно съвещание на Общински съвет- Стара Загора. Дебати провокира предлагането за разкриване на процедура по разпродажба на общинското комерсиално сдружение „ Обредни действия “. След съвсем едночасови разногласия с 31 гласа „ За “, 15- „ Против “ и четирима „ Въздържал се “ беше утвърдено стартирането на дейностите по разпродажба. Срокът за това ще бъде в границите на шест месеца.  

По време на тридесет и първото съвещание на локалния парламент беше подкрепено удължение до 30 юни 2022 година освобождение на търговци от възнаграждение на цялостния размер локални такси за прилагане на общински площи. Те ще заплащат на 30 на 100 от данъка за локални такси за ползвателите на общински терени за разполагане на маси за консумация.  

Община Стара Загора провежда план за новаторско земеделие, извоюван от известна компания
В Стара Загора се организира второто издание на предприемаческата стратегия Weekend Activator.Тя беше ориентирана към млади и амбициозни хора,...
Прочети повече
По време на декемврийската сесия бяха одобрени промени на настояща цена и транспортни документи, издавани от „ Тролейбусни и автобусни транспорти “ ЕООД по Договор за публичен транспорт на пасажери №474/31.03.2014 година, подписан сред Община Стара Загора и „ Тролейбусни и автобусни транспорти “ ЕООД нови цени на билетите на книжен притежател, както и на електронните билети за градската част и извънградска част. дадена опция за комбинираното пътешестване на неограничени пътувания в границите на 60 минути. Одобрено беше и опцията за преференциално пътешестване на учащи, пенсионери и хора с увреждания с автобусен и тролейбусен превоз на територията на община Стара Загора.  

С три месеца беше продължен мандатът на Временна комисия за инспекция и разбор на краткотрайните преместваеми /търговски/ обекти на територията на Стара Загора, подкрепено беше предложение за удължение периода на деяние на контракти за наем на търговски обекти /маси/ на територията на централен зеленчуков пазар-закрита част.

Спорове в зала провокираха и разискваните план-сметки за дейностите по чистотата през 2022г., както и смяна числеността на личния състав в Звено „ Чистота “, Звено „ Озеленяване и комунални действия “, Звено „ Гробищен парк “, Звено „ Поддръжка на пътно-знаково стопанство “ и Зоопарк Стара Загора, считано от 01.01.2022 година.


Приети бяха Програмата за понижаване на нездравословните излъчвания в атмосферния въздух (ФПЧ10 и ФПЧ2,5) и поддържане на откритите правила на територията на град Стара Загора с интервал на деяние 2021– 2025 година, Програмата за запазване на околната среда на Община Стара Загора с интервал на деяние 2021 - 2027 год. и Програмата за ръководство на отпадъците на Община Стара Загора за интервала 2021 – 2028 год.  
В края на годината общинският съвет на Стара Загора умува върху близо 60 точки
Близо 60 оферти съдържа дневният ред на декемврийското съвещание на Общински съвет Стара Загора, което ще се организира на 16 декемв...
Прочети повече
Старейшините дадоха единодушие Община Стара Загора да кандидатства по Проект «Красива България» към МТСП по Мярка М02 „ Подобряване на обществената инфраструктура “ с план „ Благоустрояване на дворното пространство на Детска ясла № 12 «Боровец» ". Целта на плановото предложение е посредством благоустрояване на дворното пространство да се обезпечат подобаващи условия за игра на децата, посещаващи заведението. Общата стойност на плана е 351 383, 61 лева с Данък добавена стойност, от които 130 000 лв. е финансиране по Мярка М02, а 221 383,61 лева е съфинансирането от Община Стара Загора.

Още от СТАРА ЗАГОРА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР