Над 60% от страдащите от депресия лекари не търсят професионална

...
Над 60% от страдащите от депресия лекари не търсят професионална
Коментари Харесай

Огромен стрес при лекарите, масово страдат от депресия

Над 60% от страдащите от меланхолия лекари не търсят професионална помощ, а 1/4 от тях се самолекуват с различни способи. Само 6% от медиците се самолекуват, като си предписват медикаменти. Това стана ясно от думите на националния съветник по психиатрия проф. Вихра Миланова.
Коментарът ѝ идва след случая в столична болница, при който анестезиолог отключи нападателно държание и размаха револвер към своите сътрудници.

" Депресията е малко по-честа при лекарите, в сравнение с в общата популация. Работата на лекаря изисква освен да прекарваш доста време на работното място - поемаш доста отговорности, взимаш доста решения за малко време. Като прибавим несигурността на здравната системата, въвеждането на нови технологии... това е спомагателен стрес ", изясни проф. Миланова в " България заран ".

Тя призна, че не би се изненадала, в случай че от ден на ден хора изпадат в рецесия. Специалистът уточни, че доста проучвания демонстрират, че младите лекари също са подложени на огромен стрес. С към 15 до 30% е по-голяма заболеваемостта от меланхолия измежду младите лекари, в сравнение с измежду останалите медици, стана ясно още от думите на проф. Миланова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР